Followers

Melayu dengan kepala lembu dan kepala babi.

Saturday, February 4, 2012

"Selangor menjadi negeri penuh dengan isu dan peristiwa lucu dan duka. March 2008 Selangor dikuasai oleh pakatan rakyat (DAP, PKR dan PAS). UMNO bagaikan beruk kematian anak. Apa sahaja isu kecil besar dijadikan berita utama dalam media cetak dan media tv. *****uh isu sampah di Selangor  dijadikan kelemahan kerajaan Selangor. gambaran dibuat menteri besar dan majlis tempatan Selangor gagal bertindak.

Kedua,  isu kepala lembu dan kepala babi menjadi santapan berita humur dalam media tv dan media cetak milik umno digambarkan negeri Selangor gagal dalam bermasyarakt dan berugama. 

Ketiga. Isu Hassan Ali dengan JATI menjelajah seluruh negeri Selangor hentam PAS, PKR dan DAP. Hassan Ali hentam pakatan rakyat selepas Hassan Ali dipecat dari PAS dan digugurkan dari jawatan ecxo. 

Semua isu yang berlaku di Selangor yang menarik sekali ialah isu kepala babai berada di masjid. sebelu itu isu kepala lembu dipijak dan diletakkan di pintu pejabat SUK.  Isu kepala lembu sudah lenyap dan rakta Malaaysia khasnya rakyat Selangor  telah kenal siapa dalang dan siapa sebenarnya yang berada dibelakang kepala lembu. Jawapan ialah kumpulan UMNO dan juak juak yang yang menjadikan kepala lembu sebagai isu dan peristiwa.

Begitu juga yang terbaru terjumpanya kepala lembu disalah sebuah masjid Di negeri Selangor, seperti apa yamg dilaporkan oleh akhbar milik UMNO. Namun begitu naluri saya kerja kerja kepala babi dibuat oleh kumpulan manusia untuk menjadikan isu dan melagakan kaum CHINA dengan Melayu atas nama Islam kononnya. Selangor majoritinya kaum China tidak menyokong MCA/BN/UMNO.

Sejarah terbukti di Malaysia semua isu kaum dijajakan oleh UMNO atas nama NGOS yang berwajakan UMNO dibelakangnya. dengan kata lain setiap isu murahan dan propaganda kaum dan ugama ditaja oleh pemomin UMNO setempat. Isu kepala babi adalah mainan politik dan ahli serta pemimin UMNO yang menjadi dalang utama. Kaum lain tak berani meletakkan kepala babai atau kepala lembu dan kepalan babak umno ditangga masjid dan dipintu pagar. UMNO adalah puncanya.

Selangor dikuasai oleh pakatna rakyat dan menteri besarnya  Tan Seri Khalid menunjukkan satu prestasi yang cukup baik memerintah Selangor dengan diadakan bermacam kemudahan untuk rakyat Selangor. yang mana selama 50 tahun UMNO/BN Selangor tidak dapat lakukan.

Selama empat tahun Selangor  menyimpan dana sebanyak SATU BILLION yang yang tidak diguna selepas belanja secara jujur dan amanah.

Disarankan kepada kerajaa Selangor dan kerajaan Pakatan rakyat serta pemimpin tertinggi pakatan rakyat sebarkan risalah lengkap apa yang dilakukan oleh semuan kerajaan pakatan kepada tatapan umum untuk dinilai oleh rakyat Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan menjelang PRU13.

Isu Hassan Ali menjelajah seluruh bumi Malaysia dan setiap ceramahnya hentam PAS disarankan pemimpin pakatan rakyat mengadakn satu sesi ceramah atau dialog dengan rakyat negeri Selangor dan seluruh Malaysia keceluparan dan kejahatan Hassan Ali. Rakyat akan terpedaya dengan cara dan hujah Hassan Ali walaupun tidak besar.

Kita perlu bergerak deras untuk mempertahankan setiap cemuhan dan fitnah puak puak yang benci kepada negeri pakatan rakyat. Jangan biarkan singa dan harimau kera dan beruk memusnahkan ladang dan kediaman kita.

Namun jangan jadikan cermah Hassan Ali sebagai modal setiap ceramah pakatan rakyat. Umumkan apa yang telah dilakukan oleh kerajaan pakatan rakyat terutama negeri Selangor, Kedah.dan Pulau Pinang.

Kita perlu mempertahan semua negeri pakatan rakyat tidak jatuh ditangan UMNO yang jahat dan penipu kepada semua rakyat Melayu. china dan India di Malaysia.

Terakhir kami meminta pemimpin tertinggi pakatan rakyat (DAP. PKR dan PAS)  jangan mencari dan membuat kenyataan yang membolehkan UMNO menyernag kembali. dan bila berdepan dengan wartawan yang pro UMNO jaga jaga lah sikit ucapan dan benda yang dicakapkan. Jangan sedap mulut bila berdepan dengan badut umno.

Mohon kongsikan bacaan ini untuk bacaan semua. Terima kasih
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments
0 Comments

0 comments: